Koronavirus najnovije

Enisa Huseinović iz Sarajeva, čiji je muž Enis ostao Cirihu jer su prinovu očekivali tek za mesec dana, rodila je zdravu devojčicu. Ovo bi bila najuobičajnija situacija, da se porođaj nije odigrao u autobusu u trenutku kada je bio na autoputu u blizini Postojne Sloveniji. 

Među putnicima je najpre nastala panika, s obzirom na to da je Enisa već počela da se porađa i da nije bilo vremena da se čeka na dolazak hitne pomoći.

Vozilo se zaustavilo na prvoj benzinskoj stanici, gde ih je dočekalo stručno medicinsko osoblje, ali im je preostalo samo da preseku pupčanu vrpcu i potom mamu i bebu prebace u ljubljansko porodilište, jer su se za sve ostalo pre toga pobrinuli majka i putnici.

"Babice su bile tri hrabre devojke, ali nismo imali hrabrosti da presečemo pupčanu vrpcu ", rekao je vozač autobusa Fadil Skulić, priznavši da je jedno vreme bio u šoku od iznenađenja i uzbuđenja.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama