Koronavirus najnovije

U Jutarnjem programu TV Pink, Slavica Đukić Dejanović istakla je da je realno omogućiti pojedinim parovima da postanu roditelji ukoliko imaju problema sa prirodnim začećem.

PROČITAJTE I...Surogat majke uskoro i u Srbiji?

Reč je o temi koja je aktuelna za Srbiju, a za donošenje tog zakona, prema njenim rečima, neophodno je angažovanje ogromnog broja stručnjaka iz domena psihologije, etike, medicine, raznih naučnih oblasti, kulture, informisanja i paralelnih prava zemalja koje već imaju surogat materinstvo.

PROČITAJTE I...Surogat majka - plemenito, ali teško ostvarivo

Takođe, ona je objasnila da bi trebalo da se definiše da li će se pod surogat materinstvom podrazumevati biološki potpomognuto najpre začeće, a zatim samo trudnoća, nakon čega bi žena koja je rodila ustupila bebu roditeljima. 

PROČITAJTE I...Rastući trend: očinstvo pomoću surogat-majki

Jedan od najjačih nagona i potreba čoveka je roditeljski nagon, a nemogućnost ostvarenja roditeljstva izaziva psihološku i socijalnu patnju.

Izvor: Tanjug


*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.


Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama