Koronavirus najnovije

Vulin je to rekao komentarišući napad dvojice dečaka od 10 i 11 godina na književnika Rašu Popova pre tri nedelje u centru Beograda.

Pogledajte i Sve što treba da znate kako bi pomogli detetu koje je žrtva nasilja u školi

"Mora da se promeni odgovarajući zakon. Ja kao ministar ne mogu ništa da uradim, a ne mogu ni centri za socijalni rad", kazao je Vulin novinarima i naglasio da zna slučaj tih dečaka-napadača, "ali to su deca koja su u takvom uzrastu da ne možete da ih zadržite na bilo kakav način, jer su mlađi od 14 godina".

Objasnio je da je decu mlađu od 14 godina nemoguće krivično goniti, da je više centara izricalo meru slanja u odgovarajuću ustanovu, ali da ta deca beže i "onda ih traže mesecima".


Pogledajte i Vršnjačko nasilje utiče na zdravlje i u odraslom dobu?

"Centar za socijalni rad je sa Ministarstvom unutrašnjih poslova više puta zbrinjavao takvu decu, ali oni pobegnu, a na to sistem trenutno ne može da odgovori", dodao je ministar. 


*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama