Koronavirus najnovije

Obeležavanje ovog dana prilika je da se istaknu dostignuća muškaraca i njihov doprinos zajednici, porodici, braku i poslu. Takođe, svakog 19. novembra se podsećamo toga da i muškarci i dečaci neretko trpe diskriminaciju, te je neophodna edukacija i društvena akcija za uspostavljanje ravnoteže među polovima.

Pogledajte i Kada bi muškarci pričali priču o porođaju svoje supruge...

S ovim se, govoreći u ime Uneska, slaže i direktorka Žena i kulture mira Ingeborg Brajnes, koja dodaje da će se Unesko rado odazvati pozivima organizatoa manifestacija u čast Međunarodnog dana muškaraca.

Brojna naučna istraživanja su pokazala da je životni vek muškarca u proseku sedam godina kraći od životnog veka žene, a to se pripisije fizičkim i psihičkim opterećenjima, zbog čega bi pripadnici jačeg pola morali više pažnje da posvete sopstvenom zdravlju.

Pogledajte i Zdravlje muškaraca: Oblik lica povezan s njegovom plodnošću?

Dan muškaraca je ustanovljen 1999. godine, a prvi put je obeležen u Trinidadu i Tobagu, a kasnije je dobio podršku brojnih udruženja u Australiji, kao i u Aziji, Africi, Evropi i Ujedinjenim nacijama.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama