Rok za podnošenje prijava je 18. oktobar, kada će u 13 sati u prostorijama bolnice biti i javno izvlačenje imena parova.

Ističući da je Dečija nedelja i ove godine povod za prijavljivanje parova za osmu humanitarnu akciju za dodelu besplatnih programa oplodnje, Specijalna bolnica "Beograd" je podsetila da je u ovim akcijama do sada izvlačen jedan srećni par.

Pogledajte i Vantelesna oplodnja - prednosti i rizici

"U cilju davanja doprinosa povećanju nataliteta bolnica je pokrenula inicijativu učlanjenja donatora u Bejbi klub, kome i sama doprinosi tako što na svake dve trećine obezbeđenih sredstava za besplatnu vantelesnu oplodnju, ona izdvaja treću trećinu", navedeno je u saopštenju.

Prvi član kluba ovih dana postao je "Miter internešenel", zahvaljujući čemu će u ovoj akciji umesto jednog, biti izvučena dva para koja će dobiti besplatni program vantelesne oplodnje.


Pogledajte i Koje je godišnje doba idealno za vantelesnu oplodnju

Imena parova u ovoj akciji izvući će jednogodišnja Darija, ćerka glumice Ljiljane Jakšić, koja je u 52 godini života dobila dete zahvaljujući vantelesnoj oplodnji u bolnici "Beograd“.

Zainteresovani parovi za učešće u akciji mogu se prijaviti dežurnoj službi bolnice na telefone : +381 (0) 11 3282 742, +381 (0) 11 3282 864, od 0 do 24 sata.

Parovi koji se prijave moraju lično da prisustvuju izvlačenju jer bolnica insistira na apsolutno transparentnom postupku, navedeno je u saopštenju, piše Tanjug.

Pogledajte i Zdravlje žene: Vantelesna oplodnja sve bezbednija!

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama