Koronavirus najnovije

Mlada i talentovana četrnaestogodišnja Emilija Đonin iz Vršca predstavljaće Srbiju na predstojećoj Dečjoj pesmi Evrovizije na Malti sa kompozicijom „Svet u mojim očima“, koju je i komponovala u sardanji s Draganom Ilićem. Tekst pesme „Svet u mojim očima“ napisao je renomirani muzičar Nikola Čuturilo, dok je za aranžman i produkciju pesme zadužen Dušan Alagić.

VIŠE Dete i muzika: Kada je vreme za započinjanje muzičkog obrazovanja

Dečja pesma Evrovizije održaće se 15. novembra 2014. godine na Malti, pod sloganom „Zajedno“ („Together“).

Pesma koja će predstavljati Srbiju na Malti, „Svet u mojim očima“ govori o ljubavnim sanjarenjima mlade osobe koja se pita: „Da li si ti dečak iz mog sna, il' samo sanjarim ja”.


Emilija Đonin rođena je 18. avgusta 2000. godine u Vršcu. U isto vreme pohađa, osmi razred osnovne škole „Vuk Karadžić“ i drugi razred srednje muzičke škole „Josif Marinković“ u Vršcu. Pevanjem je počela da se bavi u detinjstvu i bila je učesnik mnogobrojnih festivala širom Srbije.

VIŠE: Petogodišnja muzička zvezda


Foto: PROMO

Šira javnost upoznaje je 2011. godine kada je u konkurenciji mnogo starijih učesnika zauzela je odlično drugo mesto na takmičenju „Ja imam talenat“. Preko noći postala je idol mladima, posebno u rodnom Vršcu, a o njenom uspehu puno se pričalo i pisalo u domaćim medijima.

Nakon tri godine pauze, Srbija se, odlukom rukovodstva RTS-a, ove godine vratila na Dečji Evrosong.

Od tada je učestvovala u revijalnim programima mnogih festivala a poznata je po učešću na mnogim humanitarnim priredbama, u našoj zemlji i inostranstvu. Zajedno sa najpoznatijim imenima domaće pop muzike, Emilija je učestvovala u realizaciji spota „Čudo”, za ekološki spas naše planete. Učešće na predstojećem Dečjem Evrosongu kruna je njenog dosadašnjeg stvaralaštva.

VIŠE: Razvoj muzikalnosti kod dece predškolskog uzrasta

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama