Dokumentarni film „Divlja stvar“ delo je britanskog režisera Dejvida Bonda, koji je primetio da su današnja deca sve otuđenija od prirode. To nije bilo teško primetiti – očigledno je da većina mališana danas radije bira kompjuterske igre nego trčanje po parku ili kampovanje u šumi. Oni odrastaju u zatvorenom prostoru, opsednuti su tehnologijom i društvenim mrežama, zbog čega pate od gojaznosti i depresije, a njihovi roditelji su, čini se, pomireni s time da je nova vizija detinjstva takva.

VIŠE: Porodica na kampovanju

Štaviše, priroda i svet u kojem smo odrastali mi sami i naši preci deluje nam kao nevažan, opasan i besmislen.

„Mislimo da smo prerasli prirodu“, smatra Bond.

On je otkrio kako je došao na ideju da snimi film koji se tiče ove teme.

VIŠE: Priča o Sviti, izmišljenoj devojčici koja spasava decu od pedofilije

“Pre par godina, pogledao sam svoju porodicu i njhova lica bleskala su plavičastom svetlošću sa ekrana televizora i mobilnih telefona. Shvatio sam da nam nešto nedostaje – priroda. Sa svojim kreativim partnerom Ešlijem Džonsom odlučio sam da bi bilo dobro da pokušam da im ‘prodam’ prirodu”, rekao je Bond.

Kako je koncipiran ovaj film?

Pogledajte njegovu zanimljivu najavu… 

PROJECT WILD THING - official trailer from Green Lions on Vimeo.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama