Morala sam da pišem na temu straha od porođaja.

Prvi porođaj - nisam znala šta me čeka. Otišla sretna, bez bolova i sa puknutim vodenjakom.

Porođaj je trajao 20 sati, dali su mi indukciju, na silu, bez epidurala, vakuum porođaj.

Šivena sam spolja unutra. Oporavak je bio spor. Rekla sam nikad više neću rađati.

Posle osam godina odlučim ipak da rodim drugo. Cela trudnoća je bila na održavanju. Dva dana posle ulaska u deveti mesec pukne mi vodenjak, a tek posle 30 sati rodim dete. Porođaj je bio komlikovan veoma, ali uz epidural.

Tim je za svaku pohvalu, najbolja dr Ilić, babice, pedijatar, anesteziolog. Sve pohvale za Zrenjaninsko porodilište u ovim uslovima u vreme kovida.

Ako mene pitate, ne bih dozvolila ženama da se porađaju bez epidurala! Imala sam fenomenalno iskustvo.

Danas nam je drugi dan, ja se šetam sa bebicom, oporavak je mnogo brži.

Što se tiče straha veći je bio od drugog porođaja, jer sam već znala šta me čeka.

Pročitajte i...

Pozivamo vas da kroz ovu rubriku prenesete svoja iskustva iz perioda trudnoće, sa porođaja, prvih dana sa bebom, kao i iskustva u odgajanju i vaspitanju dece. Vaša iskustva mogu biti dragocena drugim ženama, a pored toga što ćete pomoći jedna drugoj, verujemo i da ćete uživati u pričama trudnica i mama koje žive u drugim zemljama.

Pošaljite nam svoju priču, fotografiju - ukoliko želite (maksimalna veličina fotografije 200Kb) i osnovne podatke (ime i prezime, adresu, godine i e-mail adresu) na e-mail: iskustva@yumama.com.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama