Drage buduće mame, podeliću svoje iskustvo sa vama.

Porodila sam se u Prokuplju u jeku korone, početkom aprila. Imam samo reči hvale za babice i doktore koji su radili pod punom zaštitom.

U pitanju je bila druga trudnoća, jer sam se sa prvim detetom porodila u Nišu. Mogu reći da su to dva sveta, velika razlika u odnosu na Prokuplje.

Moj porođaj je trajao nekoliko sati. U toku noći sam dobila bolove. Slušala sam babice. Ujutru u 7:15 sam rodila zdravu devojčicu, bez indukcije, epiziotomije i vakuma. Kada imate bolove samo dišite i slušajte babice i biće sve okej.

U Nišu sam se poradjala skoro dva dana, i imala sam strah od porođaja. Zato je velika razlika - 11 godina između dece.

Drage buduće mame, samo napred hrabro i sve se zaboravi kada mali andjeo dođe na svet.

Mama Marija

Pozivamo vas da kroz ovu rubriku prenesete svoja iskustva iz perioda trudnoće, sa porođaja, prvih dana sa bebom, kao i iskustva u odgajanju i vaspitanju dece. Vaša iskustva mogu biti dragocena drugim ženama, a pored toga što ćete pomoći jedna drugoj, verujemo i da ćete uživati u pričama trudnica i mama koje žive u drugim zemljama.

Pošaljite nam svoju priču, fotografiju - ukoliko želite (maksimalna veličina fotografije 200Kb) i osnovne podatke (ime i prezime, adresu, godine i e-mail adresu) na e-mail: iskustva@yumama.com.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama