20. januar.2012. Potpuno sam zaboravila da mi kasni ciklus "malo više". Uradim test, dve crtice, odmah beta 540. Ushićeno zovem doktorku, kaže velika beta, mogući su blizanci.

10. februara odlazim na zakazan ultrazvučni pregled. "Evo jedne tačkice, jaooo, evo i druge", govori doktorka. Čujem muža koji pita - da li beba ima dva srca? Suze same kreću. Smenjuju se velika sreća i briga. Osećanja potpuno pomešana. I jedna misao - izgurati što duže.

Dan po dan, od pregleda do pregleda, dođe i taj 25. avgust 2012. Pukao vodenjak, odmah u salu, već dogovoren carski rez i najbolja doktorka Mandić.

Porođaj perfektan, nema bolova, sve super. Bebe velike, stabilne, trudnoća u terminu (za blizance), 38 punih nedelja.

Stigli su moji blizanci Vasilije i Iskra, moj misao života. Ovako bih mogla još mnogo puta...

Mama Maja

Pozivamo vas da kroz ovu rubriku prenesete svoja iskustva iz perioda trudnoće, sa porođaja, prvih dana sa bebom, kao i iskustva u odgajanju i vaspitanju dece. Vaša iskustva mogu biti dragocena drugim ženama, a pored toga što ćete pomoći jedna drugoj, verujemo i da ćete uživati u pričama trudnica i mama koje žive u drugim zemljama.

Pošaljite nam svoju priču, fotografiju - ukoliko želite (maksimalna veličina fotografije 200Kb) i osnovne podatke (ime i prezime, adresu, godine i e-mail adresu) na e-mail: iskustva@yumama.com.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama