Zdravo svima, zovem se Aleksandra i mama sam troje dece.

Moja treća trudnoća je tekla normalno. Od četvrtog meseca sam uzimala utrogestan zbog manjih kontrakcija, inače je bilo sve u redu. U 32. nedelji mi je pukao vodenjak i brzo sam otišla u leskovačku Opštu bolnicu. Ostavili su me na odeljenju.

Doktorica koja me je primila rekla je da se to dešava, da se plodova voda obnavlja i da ću možda tako do devetog meseca ležati u bolnici. Tako sam ja tri dana ležala bez plodove vode i tog dana je došla druga doktorica koja je rekla da hitno moram u Klinički centar u Niš, da pokušaju da spasu mene, a da beba ne može da preživi zbog nerazvijenih pluća i male kilaže.

U niškoj bolnici sam odmah po prijemu odvedena u porodilište i rodio se moj mali plavooki, težak 1.560 grama.

Primala sam injekcije tri puta dnevno, ali moj sin je bio loše, borio se sa nekom infekcijom koja im nije bila jasna i bio je na kiseoniku. Rekli su mi da su doktori iz Beograda krenuli i da će biti tamo, ali da ja ne mogu sa njim. Čekala sam zajedno sa doktorima, uzeli su mog plavookog i otišli. Svakog dana sam bila u kontaktu sa klinikom i moj palčić i dalje nije bio zdravstveno dobro. Nakon tri nedelje, doktorica mi je objasnila da smo moja beba i ja dobili sepsu i da su to u leskovačkoj bolnici sakrili od nas. Istog dana su nam promenili terapiju i rekli da će biti sve u redu ako beba odreaguje dobro do kraja dana, a ako ne... "Žao nam je, pokušali smo sve", rekla je doktorica. Taj osećaj je nemoguće je opisati.

Naravno, moj plavooki je pozitivno odreagovao i nastavio da se oporavlja. Sada ima sedam meseci i to je jedna prelepa i nasmejana beba koju sa uživanjem čuvamo.

Pozivamo vas da kroz ovu rubriku prenesete svoja iskustva iz perioda trudnoće, sa porođaja, prvih dana sa bebom, kao i iskustva u odgajanju i vaspitanju dece. Vaša iskustva mogu biti dragocena drugim ženama, a pored toga što ćete pomoći jedna drugoj, verujemo i da ćete uživati u pričama trudnica i mama koje žive u drugim zemljama.

Pošaljite nam svoju priču, fotografiju - ukoliko želite (maksimalna veličina fotografije 200Kb) i osnovne podatke (ime i prezime, adresu, godine i e-mail adresu) na e-mail: iskustva@yumama.com.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama