Nakon oba porođaja, kada mi je nadošlo mleko, bebe nisu uspevale da izvuku dovoljno. Posledica toga je bila upala grudi, stvarale su se pločice, a bradavice su postajale kupaste

Nema šta nisam pokušavala kako bih uspostavila dojenje - probala sam silikonske bradavice, između podoja sam se izmlazala, ali ništa. Problemi su trajali sve dok bebe nisu dovoljno porasle i naučile da dovoljno jako "vuku" mleko. Zaspale bi posle par gutljaja mleka, a ja nisam uspevala da ih probudim da bi nastavile sa jelom, već su to same činile kad odmore. Mnogo truda, neprospavanih noći, ali i suza je bilo dok nismo uspostavile ritam.

Dojila sam ih više od godinu dana. Isplatila se upornost i mislim da je jako bitna jaka želja i podrška bližnjih koji neće posegnuti za formulom, kako bi rešili problem.

Daniela Ćurčić, mama dve devojčice

Pozivamo vas da kroz ovu rubriku prenesete svoja iskustva iz perioda trudnoće, sa porođaja, prvih dana sa bebom, kao i iskustva u odgajanju i vaspitanju dece. Vaša iskustva mogu biti dragocena drugim ženama, a pored toga što ćete pomoći jedna drugoj, verujemo i da ćete uživati u pričama trudnica i mama koje žive u drugim zemljama.

Pošaljite nam svoju priču, fotografiju - ukoliko želite (maksimalna veličina fotografije 200Kb) i osnovne podatke (ime i prezime, adresu, godine i e-mail adresu) na e-mail: iskustva@yumama.com.

Zapratite Yumamu i na Instagramu!

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama