Mnoge trudnice i mame će znati o čemu pričam. Ta braon oskudna krvarenja držala su me u večitom strahu da li ću izneti trudnoću i da li je sa bebom sve u redu. Obično vam ne daju neko konkretno objašnjenje osim da se to dešava i daju vam neke lekove. Ja sam konkretno primala injekcije Pregnil i Progesteron depo kao i tablete Dabroston. Uprkos tome, krvarenja nisu prestajala.

Tako je bilo dok nisam osetila prve pokrete mog anđela. Moram reći da, zbog raznih strahova, kao buduća mama nisam mnogo uživala u trudnoći. Osim krvarenja imala sam užasne mučnine praćene povraćanjem, probleme sa zatvorom i hemoroidima, skoro mesec dana bila ukočena  zbog bolova u kičmi, užasno sam oticala pred kraj trudnoće, a gle čuda umalo se nisam porodila na putu do porodilišta i to tri nedelje pre termina.

Pukao mi je vodenjek i jako brzo sam se otvarala iako mi je to bio prvi porođaj. Moja mrvica je želela napolje, a i mnogo mi je olakšala jer je jako gurala da izađe. Porodila sam se uz epidural jer sam ga platila dan ranije na kontroli.

Osećala sam se kao da sanjam jer su mi menstruacije bile bolnije od porođaja dok su se žene u boksevima oko mene porađale u užasnim mukama. Zahvaljivala sam Bogu što mi je dao divan porođaj kad sam se u trudnoći namučila. Nisam se pokajala što sam uzela epidural jer sam imala toliko snage i jako brzo sam se oporavila da mi se činilo da mogu odmah kući. Nisu me ni sekli - moja doktorka nije dala, tako da mogu reći da sam prava srećnica što sam imala takav porođaj i samo želim da i sledeći prođe tako.

Moja Anja sad ima 17 meseci i druga beba je u planu...                                

Mama Nastasić Borislava

Pozivamo vas da kroz ovu rubriku prenesete svoja iskustva iz perioda trudnoće, sa porođaja, prvih dana sa bebom, kao i iskustva u odgajanju i vaspitanju dece. Vaša iskustva mogu biti dragocena drugim ženama, a pored toga što ćete pomoći jedna drugoj, verujemo i da ćete uživati u pričama trudnica i mama koje žive u drugim zemljama.

Pošaljite nam svoju priču, fotografiju - ukoliko želite (maksimalna veličina fotografije 200Kb) i osnovne podatke (ime i prezime, adresu, godine i e-mail adresu) na e-mail: iskustva@yumama.com

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama