Od prvog dana sam brinula kakav će biti drugi porođaj. A onda je brzo prošlo tih devet meseci. Čim sam osetila prve bolove spakovala sam se i krenula put bolnice koja je 40 km udaljena od mesta gde živim. Na putu do bolnice imala sam povremene, ne tako jake, bolove. Stigla sam na prijemno odeljenje bolnice u petnaest do devet. Nakon pregleda, svlačenja i oblačenja, popela sam se uz stepenice na četvrti sprat, gde je ginekologija. Doktorka me pregledala i priključila na CTG. U 9 i 30 časova moja devojčica je rođena. Bila sam u čudu kako je sve super prošlo!

Vaša priča na Yumami!
Drage mame, podelite sa nama i ostalim mamama svoja iskustva na temu trudnoće, porođaja, nege bebe, vaspitanja deteta... Tekst i fotografije (ukoliko želite da ih objavimo) možete poslati na i-mejl adrese: iskustva@yumama.com ili redakcija@yumama.com.


"Postoji trenutak u životu žene, lepi od nje same, nežniji od najnežnijeg pupoljka nevena, belji od najbeljeg snega i oblaka, trenutak u kome je svaka suza zlatna, kada svetlo obasja dušu a nestane mraka. Trenutak kad znamo da možemo, kad smo istovremeno i nežne i jake, KAD UGLEDAMO DVA OKA NAJMILIJA, TRENUTAK KAD POSTANEMO MAJKE."

Mama Marija

PROČITAJTE I...


Dojenje: Moj recept za uspeh

Iako prva dva meseca nakon porođaja nije imala ni kap mleka, mama Lana je uspela da se izbori da svog sina hrani najboljom hranom za bebe na svetu. Pročitajte njenu divnu priču…Vaša iskustva: Moj porođaj kod kuće
Filipinka Adel Viktorija koja živi u Beogradu priča o tome kako je odlučila da svoju ćerku rodi van bolnice, u čemu je imala podršku supruga, te o životu u Srbiji i srpskoj hrani koju sprema.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama