Balans snage i nežnosti

"Quince" je cvetna esencija za žene koje moraju da balansiraju snagu i nežnost, da budu kompetentne i snažne na poslu, a prijemčive i nežne kod kuće. Manzanita je cvetna esencija koja će vam biti blaga podrška usled fizičkih promena kroz koje ćete proći. Ona olakšava prihvatanje izgleda tela tokom trudnoće i utiče na doživljavanje tela kao spiritualnog hrama koji čuva dušu. Kalifornijske cvetne esencije mogu da se koriste u svim fazama kroz koje ćete u blaženom periodu da prolazite. Njihovo dejstvo je empirijski dokazano, upotrebljavaju se oko četrdeset godina u svetu, a od nedavno su dostupne i kod nas. Mogu da budu podrška vama kao trudnici, kasnije kao majci, ali i vašoj deci - u svim razvojnim fazama kroz koje će da prolaze.

U periodu iščekivanja velikog događaja, i budući očevi nekada prolaze kroz izvesne "krize". Neretko strahuju da li su dorasli roditeljskoj ulozi koja ih čeka, neki od njih nisu sigurni da li će biti adekvatna podrška partnerki, a ponekad strahuju i da će beba u potpunosti okupirati njenu ljubav i pažnju.

  • "Fairy Lantern" je cvetna esencija koja se daje za savladavanje teškoća u prihvatanju očinskih odgovornosti, kada otac svesno ili nesvesno želi svu pažnju za sebe. Ovo je esencija i za one kod kojih je prisutan šablon nezrelosti, za „večito dete“ u slučaju oklevanja da se prihvati odgovornost kao odrasle osobe, takozvani sindrom Petra Pana
  • "Aspen" će biti podrška za hrabro suočavanje sa nepoznatim, naročito ako je u pitanju prvo dete, u slučaju da postoje neki nejasni strahovi i skrivene nesigurnosti u vezi sa očinskom ulogom.
  • Ukoliko postoji distanca u odnosu na porodicu i nemogućnost prihvatanja uloge oca, "Fawn Lily" je cvetna esencija za unošenje više topline i ljubavi u porodični život.

U današnje vreme, kod muškaraca je prisutna rastrzanost između posla i kuće - što zbog straha da li će moći da izdržavaju porodicu koja će uskoro imati novog člana, što zbog navike. U takvim slučajevima, kao podrška se daje Zinnia. Ona će pomoći kod dosezanja unutrašnjeg mira osobama koje su zatrpane poslom, koje ne posvećuju dovoljno pažnje deci, onima koji zanemaruju radosne delove sopstvenog života. Ova esencija osvešćuje važnost vremena  za igru i avanturu, za uživanje sa detetom na razigrani način, povezivanjem sa sopstvenom dečjom prirodom.

Danijela Dimitrić, praktičar KCE, dipl. pedagog i life coach

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama