Kristina Depino iz Mičigena odlučila je da javno podeli svoje iskustvo u trudnoći kako bi pomogla svim majkama koje se nađu u sličnoj situaciji. Njena trudnoća odvijala se potpuno normalno sve do 35. nedelje kada je koža počela jako da je svrabi.

Svrab je postajao sve intenzivniji, pa čak i bolan da bi došlo do toga da noću ne može da spava.

"Ono što je počelo kao povremen svrab po celom telu, pretvorilo se u konstantan svrab na dlanovima i stopalima. Došlo je do tačke da više nisam mogla da spavam tokom noći, a moje ruke i noge krvarile su od stalnog češkanja i grebanja", rekla je ova žena.

Kako nije znala šta joj se dešava, pre nego što je otišla kod lekara, odlučila je da svoj problem izloži na Fejsbuku. Jedna prijateljica je videla njen post i upozorila je da može biti reč o holestazi, odnosno bolesti jetre koja se dobija samo u trudnoći. (Javlja se u poslednjem trimestru kada su hormoni na vrhuncu i utiču na protok žuči u žučnoj kesi. Najčešći pokazatelji su upravo svrab na dlanovima i stopalima.)

If your pregnant & your itching REALLY bad, don't ignore it!! Started having severe itching a few weeks ago, (it was...

Posted by Christina DePino on Tuesday, March 28, 2017

Kristina je potom posetila svog lekara koji je ustanovio da je zaista reč o gestacijskoj holestazi i preporučio da indukovani porođaj bude u 37. nedelji kako bi se smanjila mogućnost za rizične posledice.

Kristina je u 37. nedelji rodila zdravu devojčicu Leksu Re.

#Please JOIN ME today!!! Embrace the #nomakeup selfie movement and go naked (from the neck up!) for an amazing cause!...

Posted by Christina DePino on Wednesday, June 21, 2017
Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama