Poslednji mesec trudnoće je vreme kada se stvari polako trebaju spakovati za bolnicu. Ali to nije toliko bitno, zaboravite na moderne stajlinge, verovatno ćete biti toliko premoreni da će vam i bolnička odeća biti sasvim zadovoljavajuća.

Priuštite sebi manikir.

Iako sada o tome ne razmišljate, vaše ruke će biti na mnogo fotografija kada stigne beba.

Sastanak sa dragim.

Odlazak na sastanak sa suprugom idealan je način da malo skrenete misli o dolasku deteta. Osim toga, ovakvih trenutaka će biti vrlo malo kada dođe beba.

Masaža stopala.

Masaža je bez sumnje nešto što biste trebali redovno da tražite od ukućana. Verujte, umorne i bolne noge će vam biti zahvalne, a molbu trudnice niko neće odbiti, zar ne?

Odlazak u kupovinu.

Udobna odeća koju ćete moći da nosite i nakon porođaja odličan je izbor za kupovinu. Nije na odmet i kvalitetan steznik koji će pomoći mišićima nakon porođaja da se vrate na svoje mesto. 

Nega kose.

Svesni da će pranje kose nakon porođaja postati luksuz, na vreme osigurajte dovoljno šampona za suvo pranje.

Nabavka namirnica.

Na vreme kupite dovoljno namirnica koje se neće pokvariti poput testenina, pirinča i ostalih žitarica, jer sigurno nećete imati volje i snage za odlazak u kupovinu nakon porođaja.

Priprema bebine odeće.

Operite na vreme bebinu odeću koju će nositi nakon povratka iz bolnice. Koristite blagi deterdžent, preporučljivo je i dvostruko ispiranje kako bi sprečili osip osetljive bebine kože.

Istražujte i pripremite prave aplikacije.

Beli šumovi, odnosno zvukovi kućnih aparata umiruju bebe. Kako ne bi zavisili od prljavog veša ili uključivali praznu mašinu, pronađite aplikaciju namenjenu upravo smirivanju beba imitacijom šumova bele tehnike.

Napravite spisak.

Na vreme sastavite spisak ljudi kojima bi bili spremni poveriti svoje dete. U hitnim situacijama ovakav spisak će vam dobro doći.

Odmarajte.

Uvek odvojite deo dana za odmor. Koliko god se dobro trudnica osećala, noge i leđa osećaće posledice.

Popodnevno dremanje, spavanje do podne ili odlazak u krevet vrlo rano uveče su jako važni za oporavak. Uživajte u tim privilegijama jer možete, snaga će vam uskoro biti preko potrebna.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama