Podelite obaveze

Kada je ostala u drugom stanju, Vendi Vliks shvatila je da za kratko vreme mora da donese puno odluka, te je odlučila da joj u tome pomogne suprug. 

“Mark je provodio sata istražujući koji krevetac je najbolji, koje auto-sedište je najsigurnije, koja kolica najpraktičnija...”, ističe Vendi.

Osim toga, ukoliko vaš suprug voli da majstoriše, možete mu predložiti da sam napravi krevetac za vašu bebu ili pak napravi viseći ram u koji ćete staviti prve bebine slike.

Komunicirajte s bebom zajedno

Bebe u stomaku mogu da čuju zvukove, uključujući i tatin glas. 

“Nikada nije prerano da počnete da pevate svojoj bebi ili da joj pričate”, kaže doktor Hil.

“Ljudski glasovi mogu prodreti do materice, a čak se veruje i da bebe, nakon dolaska na svet, pamte ritam glasova oba roditelja.”

Provodite što više vremena zajedno

Iako trudnoća donosi umor i čestu pospanost, trebalo bi da imate na umu da ćete nakon bebinog rođenja verovatno imati manje vremena jedno za drugo, te bi bilo dobro da dok ste u drugom stanju što više vremena provodite zajedno. 

Predložite svom partneru neki romantičan izlazak ili kraći “bebeći mesec”.

Ukoliko, sa druge strane, nemate vremena ili novca za putovanje, odlazak u bioskop ili restoran je takođe dobro rešenje.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama