Trudnoća se sa razlogom naziva još i drugo stanje - menjaju se ukusi i telo, imate manje strpljenja, postajete drugačiji. Međutim, moguće je da ćete imati i smanjen libido. Pročitajte ispovest jedne buduće mame svom suprugu i šta ona misli o seksu tokom trudnoće.

1. Želim da se vratim u pređašnje stanje

Imam pegice i bubuljice svuda po telu. Ove stvari sam mogla lakše da podnesem dok sam bila tinejdžer. Ali, pošto mi se telo menja, menja se i moja granica tolerancije. Osećam da zaista ne želim nekog previše blizu dok sam u drugom stanju.

2. Promenilo mi se čulo mirisa

Mogu da osetim bilo koji miris na velikoj udaljenosti. Čulo mirisa mi je sad previše naglašeno i kada osetim nešto što mi ne prija moji receptori će taj osećaj upamtii dugo - što može biti veoma odbojno.

3. Moje telo se čudno ponaša

Doslovno. Moj digestivni trakt je potpuno zbunjen. Ponekad se osećam kao da ću eksplodirati, a već sledećeg minuta to se i desi. Pošto se ovo dešava čitavog dana, moj libido je smanjen.

4. Moji pokreti su ograničeni

Osećam se kao loptica. Zapravo, ne postoji reč kojom bih opisala svoje stanje. Moj stomak je veliki, imam ograničeno kretanje tako da će Kama - Sutra morati da sačekati neko vreme.

5. Imamo publiku

Znam da je doktor rekao da seks ne može da smeta bebi, ali zaista, da li biste imali seks pored deteta u sobi? Naravno da ne. To je isto, samo što ovaj mališan ne može odmah da pobegne iz stomaka. Tako da, radije ne bih.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama