Verovartno ste već čuli za Kegelove vežbe – pokrete za jačanje mišića karlice, zahvaljujući kojima možete smanjiti tegobe u trudnoći. Kako bi olakšala ženama širom sveta, kompanija Minna Life iz San Franciska nedavno je predstavila proizvod nove tehnologije, a reč je o KGoal trenažeru Kegelovih vežbi. 

Ovaj aparat je opisan kao "trenažer za vašu vaginu" koji prati, meri i dovodi u bolju formu mišiće zidova karlice. Cilj je da sve žene prepoznaju i shvate važnost ovih vežbi – uključujući 17 odsto onih koje čak nisu ni čule da Kegelove vežbe postoje. Istraživanje koje je sprovela ova kompanija takođe je pokazalo da više od polovine žena ne zna kako se rade Kegelove vežbe. 

VIŠE O... Kegelove vežbe

Bez obzira da li nam je zaista neophodna sva ta nova tehnologija, Kegelove vežbe bi trebalo da radi svaka žena. Mišići dna karlice su među najvažnijim mišićima kod žene, a nalaze se u regiji između pubične kosti i samog kraja kičme i drže bešiku i mokraćnu cev na mestu i kontrolišu uriniranje.

Tokom porođaja, oni mogu pretrpeti ozbiljna oštećenja, zbog čega se javlja inkontinencija i manje zadovoljstvo seksualnim životom. 

Pogledajte i Nevoljno mokrenje u trudnoći

Ono po čemu se ovaj proizvod razlikuje od drugih jeste to što dolazi u formi silikonskog jastučića koji je povezan sa aplikacijom za smartfone, koji meri snagu vašeg vaginalnog “stiska”, a informacije šalje putem Bluetootha na vaš smartfon. 

Kako biste znali da li dobro izvodite Kegelove vežbe, pomenuti trenažer ima vibracioni "biofidbek", ali i svetlosne signale, svaki put kada pravilno izvedete vežbu. 

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete strucnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama