Nekada su žene, nakon što bi saznale da su u drugom stanju, besomučno listale knjige o trudnoći i bebama ne bi li se adekvatno pripremile za period koji je pred njima. Danas, u vreme Interneta i lako dostupnih informacija, trudnice mogu doći do željenog podatka lakše nego ikad – dovoljno je samo da u nekom pretraživaču otkucaju pitanje.

I baš kao ostatak sveta, ni trudnice se ne libe da Gugl „pitaju“ ono što nikada ne bi smele neku osobu, zbog čega je sprovedeno istraživanje o tome šta je to što najviše brine buduće majke, piše Njujork Tajms.

Rezultati istraživanja pokazali su da su Amerikanke tokom čitave trudnoće najviše zabrinute za svoj izgled, s obzirom na to da se njihova pitanja najčešće odnose na strije, mršavljenje i održavanje težine. Slična situacija je i kod mama iz Australije, Britanije, Nigerije i Južne Afrike.

Međutim, čini se da ne razmišljaju sve mame na isti način. Tako su rezultati istraživanja pokazali da žene u Indiji imaju preče brige za vreme trudnoće i da uglavnom u pretraživaču kucaju „imati seks“ i „seks“. S druge strane trudnice u Južnoj Koreji pretežno istražuju kako začeti dečaka.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama