Na samom početku trudnoće čini se da prvo na šta pomislimo budu jutarnje mučnine. One se najčešće javljaju samo u prvom trimestru, ali se kod nekih žena one zadrže do kraja trudnoće. 

Da, zovu se jutarnje, ali one se mogu javiti u bilo kom delu dana. Nekada budu blage mučnine, a nekada dovedu i do povraćanja. 

Najviše problema mučnine mogu izazvati na radnom mestu, zato bi najbolje bilo da za svoj dan napravite plan. 

Mučnine se mogu javiti dok putujete na posao

Ako sećate vrtoglavice ili mučnine, možda je bolje da vas neko vozi ili da idete javnim prevozom, da vam to ne bi uticalo na bezbednost vožnje. 

Velika čaša hladne vode, ali i gutljajima, može pomoći pre polaska. Takođe, otvorite prozor dok se vozite, jer je i svež vazduh od pomoći.

Jedite pre posla, ukoliko vam tako više odgovara. Uvek uz sebe imajte plastične kese za svaki slučaj.

Pripremite sve na poslu

Uvek se prvo osvežite kada uđete u firmu. Stanite, udahnite duboko, dišite polako. Možete stavljati hladne maramice ili peškirčić natopljen hladnom vodom, kako biste došli sebi.

Ako su povraćanja česta, četkica za zube neka uvek bude uz vas. Možete koristiti i bombone od peperminta za osvežavanje.

Za radnim stolom

Uvek imajte kese u blizini, u slučaju da nema vremena da otrčite u toalet. Ako imate svoju kancelariju, onda ćete sigurno biti mirni i opušteni u svom prostoru.

Pomoć kolega

Nemojte izbegavati da tražite pomoć. Oni mogu preuzeti posao dok izađete da se osvežite. Ako još uvek niste objavili vesti, pronađite osobu koja je od poverenja. 

Zapratite nas i na Instagramu!

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama