Jutarnje mučnine, bol u leđima i karlici, problemi s tenom i neprestan umor najpoznatiji su simptomi trudnoće, pa se često zaboravlja na one malo lepše čari koje dolaze s trudnoćom. Evo samo nekih od njih:

Lepša kosa

Kosa u trudnoći postaje vidno lepša, sjajnija i gušća. Razlog se krije u hormonima koji pogodno deluju na kosu, a istovremeno prestaje redovno otpadanje kose koje je do sada bilo normalno, pa će kosa zbog toga biti sve gušća. 

Lepi nokti

Povećanje krvnog pritiska i nivoa hormona pozitivno utiču na brži rast noktiju. Uz to, prenatalni vitamini koje većina trudnica uzima mogu podstaći rast i nokte učiniti lepšima i zdravijima.

Veće grudi

Čak i pre  nego što ste napravili test vaše grudi su počele da se menjaju kako bi se pripremile za dojenje. Kako mlečni kanalići rastu i razvijaju se, vaše grudi postaju veće.

Sjajan ten

Pritom ne mislimo na masnu kožu, već prirodni sjaj koji se pojavljuje zbog povećanog protoka krvi. Obrazi će biti rumeni, koža mekana, glatka i zdrava. 

Nema menstruacije

Verovatno jedan od omiljenih "simptoma" trudnoće je izostanak ciklusa. Nema uložaka, tampona, pms-a i menstrualnih bolova. 

Bolji seks

Trudnoća mnogo žena čini osetljivijima u vaginalnom području, a mnoge žene svedoče kako su u trudnoći mnogo više uživale u seksu.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama