To što u vama raste jedna malena osoba, dovoljno je čudno samo po sebi. Ipak, to nije jedino što može porasti i promeniti se na vašem telu. Ne suočavaju se sve buduće majke sa ovim promenama, ali ipak dobro je biti informisan o tome šta sve možete očekivati u trudnoći...

Vidite i...Holistički pristup: Uputstvo za zdravu trudnoću i bebu

1. BRADA

Ovaj simptom je možda i jedan od najčudnijih. Nemojte dozvoliti da vas začudi rast dlaka upravo na ovom mestu. U poodmakloj trudnoći moguće je da vam se pojavi brada koja neće nestati ni nakon što vam se hormoni vrate u normalu.Na sreću, to neće biti prava muška brada, već nekoliko upornih dlačica koje možete odstraniti. 

2. PROMENA OBLIKA NOSA

Postoje srećnice koje višak kila primete samo oko stomaka. Ipak, neke žene se ugoje sa svih strana, ubrajajući tu čak i nos! Poslednjih meseci trudnoće vrlo je moguće da ćete primetiti da vam je nos malo drugačiji nego inače. Nema potrebe za brigom, ova promena nije permanentna!

Pogledajte i Čudno, ali istinito: 18 neverovatnih činjenica o trudnoći

3. PROMENE NA KOŽI

Drugo stanje može da utiče i na vašu kožu. Pojava bubuljica i pegi potpuno je normalna, ali kada se iste pojave ispod pazuha i oko vrata, može izazvati vrlo neprijatne osećaje.

4. VENE

Zahvaljujući stanju u kojem se nalazite, moguće je da će vam vene doći do izražaja. Uglavnom se pojavljuju na pregibu kolena ili stomaku i nisu uopšte prijatno iskustvo.

Pročitajte i...Saveti lekara: Kako da se pripremite za trudnoću

5. STOPALA ĆE VAM POSTATI VEĆA

Iako ovaj simptom trudnoće zvuči kao besmislica, njegova pojava je vrlo česta. Ukoliko su vaša stopala mala, nećete imati toliko problema, ali ako ste već nosili veći broj cipela, ovo vas može dodatno iznervirati.

Ova iznenađenja vas samo pripremaju za upoznavanje sa novom i najvažnijom osobom u vašem životu. Tek tada će početi pravi izazovi!

Izvor: Parents

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.
Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama