Koliko god bila divna trudnoća može biti naporna. Kako bebac bude rastao, tako će vam vaš sve veći stomak otežavati kretanje i sve one stvari koje se ranije bez problema radili. Par trikova iskusnijih mama mogle bi da vam pomognu:

1. Držite sve potrebne stvari pri ruci

Dobar savet za mame početnice: sve što vam je potrebno da preživite mučnine prvih nekoliko meseci, držite u korpici pored kreveta. Biće vam lakše ujutru ili ukoliko morate da ustanete tokom noći. 

2. Ne morate se odreći svoje garderobe

Kada stomak počne da raste, a još niste spremi da kupujete odeću za trudnice, mala gumica za kosu trik je kojim treba da se poslužite. 

3. Spavajte udobno

Volite da spavate na stomaku? Te navike ne morate da se odreknete ni u trudnoći! Jedan ovakav dušek na naduvavanje će rešiti problem.  

9 saveta za bezbrižnih 9 meseci

A photo posted by Ange (@spyc_red) on Jun 17, 2016 at 6:49pm PDT

4. Iskoristite plišane igračke

Porodica je verovatno već počela da kupuje igračke čim ste im saopštili da ste trudni. Dok beba ne stigne i ne poraste dovoljno da može da se igra sa njima, mami mogu biti od velike pomoći. Posebno one plišane. Dok gleda film, recimo, da se udobnije namesti.  

5. Olakšajte sebi teret 

Čuli ste za kinesiotejping metodu? U pitanju su trake namenjene za eliminaciju bola i korekciju mišićnih poremećaja. Često se koriste u sporstkoj medicini, ali i trudnicama može biti od koristi za dodatnu potporu stomaka i oslobađanje napetosti u stomaku.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama