Biranje imena za bebe je svakako lep posao budućih roditelja, ali ponekad može biti naporan i jako odgovoran. Ukoliko očekujete blizance, spremite se na ne tako jednostavan zadatak.

Evo nekoliko saveta kako da napravite pravi izbor...

Imena koja slično zvuče

Pojedini roditelji blizanaca svoju decu smatraju jednom osobom u dva tela, pa tako često i biraju imena koja su slična.

Međutim, trebalo bi da budete obazrivi i da razmislite dobro da li želite da u budućnosti svako od njih bude osoba za sebe ili da ih ljudi zamenjuju i smatraju skoro istom osobom, iako je to svakako neizbežno kada su u pitanju blizanci.

Isti inicijali

Ukoliko, pak, želite da vam mališani imaju simbolična imena, razmislite da im početna slova budu ista, a sve ostalo drugačije. 

To će biti odličan način da "označite" blizance, a da ne bude očigledno i zbunjujuće.

Redosled po rođenju

Još jedan interesantan način da obeležite "različitost" vaših beba je da ih nazovete po redosledu rođenja. Iako je razmak rođenja između blizanaca uglavnom mali, svakako ne mora da bude beznačajan. Neka prvorođena beba dobije ime na slovo A, a drugorođena na slovo B.

Pol beba

Kada su u pitanju bebe različitog pola, svakako im možete dati slična imena, ukoliko vam se to dopada.

Tematska imena

Ukoliko volite da budete drugačiji i originalni, bebama možete dati tematska imena. Recimo, ukoliko imate omiljeni roman, setite se glavnih junaka. Imena ne moraju da budu slična, ali svakako mogu označavati istu stvar. Na primer, imena reka ili istorijska imena iz istog perioda.

Ukoliko vam sve ovo nije važno, vašim blizancima uvek možete dati imena koja se jednostavno po vama slažu, a nemaju ništa zajedničko. 

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama