Nema potrebe pričati o tome koliko nam je pravilna ishrana važna za zdravlje organizma. Važnost ishrane povećava se kada je telo pretrpelo neki napor, kao što je oporavak nakon devet meseci trudnoće i porođaja, a onda i pripreme za nove izazove kao što su dojenje i briga o novom biću.

To sve naravno podrazumeva da su obroci nakon porođaja veoma važni za nove majke, a ti prvi obroci dešavaju se - u porodilištu. Duga je lista preporuka za ishranu posle porođaja. Svaki lekar-nutricionista, i bez detaljnih konsultacija, zna da vam kaže koje i kako pripremljene namirnice su potrebne organizmu porodilje - tako da ne možemo, a da se ne zapitamo kako o tome ne vode računa u ustanovi čiji je posao briga o majkama?

Da se nismo zapitali bez razloga dokaz su fotografije koje je pre nekoliko dana, na svom Fejsbuk profilu, objavila jedna mama. 

"Imala sam neodoljivu želju da podelim sa vama doručak i ručak u "Frontu", inače ovo je specijalno "proteinska ishrana"", napisala je žena uz fotografije koje su istog trenutka izazvale lavinu komentara.

Foto: Privatna arhiva/ septembar 2018.

Foto: Privatna arhiva/ septembar 2018.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama