Dojenje je, iz nepoznatog razloga, godinama bilo tabu tema. Iako to jeste intiman čin, takođe je i potpuno prirodan, i za bebu, neophodan. Uprkos tome, dojenje, posebno u javnosti, idalje je nešto što nailazi da osude i preke poglede.

Na to da se sitiacija poboljša, uticaj su imale mnoge poznate mame, koje su svoj uticaj iskoristile da pokažu svetu da je dojenje bebe nešto najlepše što im se dogodilo, i sa ponosm su to isticale, a kasnije, pojavom društvenih mreža, objavljivale svoje fotografije na kojima hrane svoje bebe.

Žizel Bundšen, Karolina Kurkova, Miranda Ker, Nikol Turfino, Natalia Vodianova samo su neke od slavnih top modela koje su se na naslovnim stranama elitnih modnih magazina ili na zvaničnim stranicama društvenih mreža pojavljivale sa svojim bebama koje doje.

Foto: Profimedia

Poznatim manekenkama pridružile su se i mnoge glumice poput Anđeline Džoli, Liv Tajler, Penelope Kruz i Olivije Vajld, kao i pevačice Pink i Gven Stefani.

Njihove naslovne strane sa bebama postale su ikonične, i neki nančin, one su bile začenice razbijanja tog tabua. Nakon njihovih hrabrih istupa sve je nekako postalo "bliže" i prihvaćenije.

Došle su i neke nove generacije mama koje rado dele svoje fotografije dojenja u javnosti, a ovo su njihove priče:

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama