Peršun i hrana bogata vitaminom E samo su prva pomoć, ali za dugoročniji efekat isprobajte čaj od piskavice. 

Ova biljka popularna je u Aziji, prisutna je u ajurvedi, a koristi se i kao začin i kao prirodni lek. Ona je prirodan analgetik koji snažno ublažava bolove zahvaljujući sastojku koji se zove kolin. Zato je nejeno dejstvo najviše potvrđeno kod bolnih ciklusa, simptoma PMS, ali i kod tegoba menopauze. 

Ova biljka je bogata gvožđem, pa pogoduje osobama koje pate od anemije, a sadrži fitoestrogene koji u organizmu deluju kao estrogen. 

Upravo se iz tog razloga piskavica koristi kao prirodna hormonska terapija, a istraživanja su pokazala i da deluje kao afrodizijak. 

Budući da piskavica sadrži diosgenin i izoflavone, ona deluje i tako da ublažava promene raspoloženja, a piskavica je dobar izbor i za dojilje. 

Istraživanja su pokazala da se proizvodnja mleka kod dojilja poveća već posle tri dana od početka uzimanja piskavice, a kada budete čitali još o ovoj biljci možete primetiti i da kažu da je ona dobar izbor za žene koje na prirodan način žele da povećaju grudi.

Čaj za ublažavanje bolnih ciklusa

U lonac ulijte 4 šolje vode.

Kad voda prokuva smanjite vatru, dodajte kašičicu semenki piskavice. Poklopite i ostavite da se kuva oko 5 minuta na laganoj vatri.

Kada primetite da je voda postala žućkasta, isključite. Ostavite čaj da se malo ohladi pa ga procedite.

Čaj prelite u flašu ili šolju pa pijuckajte tokom dana kako biste ublažili tegobe svoje menstruacije.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama