Prošlog meseca mama iz Indijanapolisa Kristin Hofman doživela je najstrašniju noćnu moru koja može zadesiti roditelja - izgubila je sina.

Ono što je još strašnije od svega i što će ovu nesrećnu mamu verovatno proganjati do kraja života jeste to da za tragediju krivi sebe.

Naime, Kristin je jedne noći ustala kako bi podojila svog sedam nedelja starog sina. Međutim, zbog velike pospanosti i umora, odlučila je da to uradi na krevetu, zbog čega joj je san vrlo brzo ponovo došao na oči. Sledeći put kada se probudila, njen sin je bio mrtav.

Neutešna mama je skupila snage i putem svog Fejsbuk profila se obratila svim roditeljima, pre svega majkama, u nadi da se nesreća kakva je zadesila nju i njenu porodicu nikada nikome ne ponovi.

"UPOZORENJE! Ne mogu rečima da objasnim bol i stid zbog svega što se dogodilo, ali moram vas zamoliti da podelite moj post. Bez obzira koliko ste umorne kao majka, ustanite i sedite na stolicu ili na bilo koje mesto na kome nećete zaspati dok hranite svoju bebu u toku noći. Moj najdraži sin je skliznuo sa moje dojke i ugušio se ispod čaršava. Ovo je tragedija koju ne bih volela da se ikome dogodi", napisala je očajna mama.

Lekari su pokušali da ožive nesrećnog dečaka, ali je on predugo bio bez kiseonika, te neutešnim roditeljima nije preostalo ništa drugo već da ga puste da zauvek počiva u miru.

Ovo je samo još jedno upozorenje svim roditeljima koji sa svojim bebama dele krevet. Iako stručnjaci neprestano upozoravaju da bi bebe u najranijem uzrastu trebalo da spavaju u svojim krevetićima, prvenstveno zbog rizika od sindroma iznenadne smrti, sve više je tragičnih vesti poput ove.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama