U januaru 2016. Godine, nakon što je rodila svoje treće dete, Stefani Meriot iz Kvinslenda u Australiji imala je 80 kilograma.

Nakon tri trudnoće i dojenja, potpuno je izgubila kontrolu nad sobom i nad time koliko jede.

Onda joj je drugarica predložila izazov u kom bi se za 28 dana "vratila na kolosek" i sredila svoj izgled ali i zdravlje. I Stefani je prihvatila.

"Uvek sam bila malo gojazna, i pre trudnoća", rekla je tridesetogodišnja Meriot za australijski Dejli Mejl i nastavila:"Nakon što sam rodila prvo dete dozvolila sam sebi da jedem šta poželim i kad god poželim zato što sam dojila, a kilažu sam stavila u drugi plan. Jela sam mnogo i nezdravo. Ponekada bih posle ručka sama pojela čitavu tablu čokolade."

Posted by Stephanie Marriott on Wednesday, April 15, 2015

Stefanini saveti:
* Ne brojte kalorije
* Birajte zdrave namirnice
* Pazite na veličinu porcije
* Budite umereni
* Ukoliko se desi da imate obrok koji nije zdrav, nemojte kažnjavati sebe

Nakon trećeg porođaja, gospođa Meriot više nije imala šta da obuče.

"Kupovanje odeće bilo je grozno iskustvo, i sve dok nisam krenula u kupovinu nisam ni shvatala koliko sam kilograma dobila i koliko sam zapravo nezdrava", rekla je.

Takođe je ispričala i kako je izgubila samopouzdanje, i kako bi se pre izlaska iz kuće presvlačila i po 20 puta, jer se u svemu osećala neprijatno i neudobno.

"Nisam bila dobar uzor svojoj deci, a nisam želela da završe kao ja. Zbog tog sam odlučila da pokušam sa ovim izazovom."

Posted by Stephanie Marriott on Saturday, February 18, 2017

Stefani je se priključila programu "Zdrava mama" gde je dobila mnogo saveta i jednostavnih recepata za zdrav život.

Stefanin omiljeni dnevni meni
DORUČAK: Parče integralnog tosta sa četvrtinom avokada, tvrdo kuvano jaje i parče feta sira
RUČAK: Meksička kesadilja sa šargarepom, kupusom, začinima, avokadom, grčkim jogurtom u tortilji
VEČERA: Pica sa pršutom (paradajz pelat, origano, pršuta, mocarela)

"Nema nikakve restrikcije, stvar je u tome samo da vašu omiljenu hranu, kao što su pice i tortilje, spremate na zdraviji način, boljim izborom namirnica. Takođe, jede se u odgovarajućim porcijama, a veličina porcije zavisi od doba dana."

Uz minimalne izmene u ishrani, izbacivanjem belog pirinča i hleba, Stefani je uspela da izgubi 10 kilograma do bebinog desetog meseca.

"Najteže mi je bilo da smanjim porciju. Količinu koju sam nekada jela u jednom obroku, sada sam delila na četiri", priznala je.

U ovom izazovu čak je i fizička aktivnost bila minimalna. Svaki dan je sa svojom decom šetala dvadeset minuta u parku.

"Ponekada sam radila čučnjeve u dvorištu kuće", rekla je ova mama.

"Iako sam na početku bila skeptična, sada sam druga osoba. Za 28 dana smršala sam ukupno 16 kilograma. Sada mi je drago što će me deca u prethodnom stanju viđati samo na fotografijama i pitati 'ko je ovo?', jer me neće zapamtiti u nagorem izdanju", ponosna je na sebe Stefani.

Na kraju ova mama je poručila da, iako i sama zna koliko je teško gajiti decu, ne dozvolte da vam oni budu izgovor. U pitanju su samo male izmene i zato nemojte odustajati od sebe. Osećaćete se neverovatno.

Posted by Stephanie Marriott on Wednesday, April 12, 2017
Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama