Izgleda da su mnogim mamama dozlogrdile ulepšane fotografije poznatih dama koje se svojim savršenim telom nakon porođaja hvale putem društvenih mreža.

A photo posted by Britney (@youraveragemama) on Apr 6, 2015 at 1:20pm PDT

Pogledajte i Mama u bikiniju: Fotografija koju je lajkovalo skoro pola miliona žena (FOTO)

Iz tog razloga ove mame pokrenule su akciju na Instagramu gde, koristeći hešteg #takebackpostpartum, žele da stanu na put generaciji slika obrađenih do savršenstva.

Pokretač ove virtualne kampanje je Dženuari Harše iz Teksasa.

"Strije na stomaku za mene predstavljaju predivnu uspomenu na vreme kada je u njemu raslo novo ljudsko biće. Fotografija mog trudničkog stomaka takođe će me zauvek podsećati na mesto na kojem sam prvi put osetila svoje dete i zauvek ga zavolela", napisala je ona. 

Ovo, inače, nije prvi put da su mame pokrenule kampanju sa ciljem da se promeni kako današnje društvo vidi žensko telo. One su prošlog leta, takođe na društvenoj mreži Instagram, dodale hešteg s nazivom njihovog pokreta: #VoliteSvojeLinije. Za manje od dve nedelje, pokretu se pridružilo više od 31 hiljade pratilaca.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama