Telo žene se tokom trudnoće i posle porođaja menja, zbog čega nije neobično da se promeni i osećaj tokom seksualnog odnosa.

Stručnjaci sajta Parents izdvojili su nekoliko stvari koje se tiču prirode seksualnosti i seksualnih odnosa o kojima žene nedovoljno govore, a za koje treba biti spreman.

Osećaj je drugačiji

Nakon porođaja, seks može biti lošiji, odnosno osećaj je slabiji jer tokom rađanja deteta nije redak slučaj oštećenje nerva koji se nalaze u intimnoj regiji ženskog tela.

S druge strane, odnosi mogu biti još kvalitetniji! Osećaj se može pojačati jer se (posle prolaska deteta kroz porođajni kanal) mogu aktivirati nervni završeci koji ranije nisu bili uključeni u uživanje u seksu.

Carski rez može, takođe, promeniti osećaj

Tokom operacije može doći do oštećenja nervnih završetaka, zbog čega u određenim delovima tela nije redak slučaj obamrlost.

Ponekad su neophodni lubrikanti

Hormonske promene koje se odvijaju nakon porođaja otežavaju proizvodnju telesnih tečnosti koje se javljaju prilikom seksualnih uzbuđenja. Zbog toga stručnjaci ovog sajta preporučuju upotrebu lubrikanata – one na bazi vode jer su sličniji tečnostima koje proizvodi telo, ali i na bazi silikona.

Masaža stopala čini čuda

Tokom masaže stopala, ubrzava se cirkulacija, a krv brže prolazi i kroz karlicu, što je, naravno, neophodno za uzbuđenje. Uz to, na stopalu ima tačaka čija stimulacija direktno utiče na aktivnosti u materici i genitalijama.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama