Mnoge mame se pitaju kako se menja unutrašnja struktura vagine, kako se prilagođava detetu, na koji način se ona priprema za porođaj i kako izgleda porođaj iz tog ugla.

Mnogima je prosto neverovatno kako se mame toliko "otvore" pred sam porođaj, kako beba prođe pored maminih organa da bi izašla, kako izgleda ceo taj put.

Ne brinite, sve to su prirodni biološki procesi, a organizam žene je sam po sebi veoma poseban, jer uspeva da tokom tih devet meseci hrani bebu, podstiče razvoj i čuva je sigurnu ispod svog srca.

A porođaj, to je već čudesan trenutak! Mamino telo se pripremi na vreme, vagina se menja i beba polako dolazi na svet. Pogledajte kako ti neverovatni trenuci zapravo izgledaju.

U ovom videu porođaj se odvija pirodnim putem, bez ikakvih komplikacija. Postoje porođaji koji ne idu ovako lako, pa je za njih potreban veći oprez i malo veća muka. Postoje i porođaji koji se ne odvijaju prirodnim putem, već carskim rezom - takvi pricesi se dešavaju kada je za ženu bezbednije da se tako porodi, kada je prirodan porođaj opasan po bebu, a postoje i mame koje samoinicijativno žele ovakav porođaj.

Pročitajte i:

Zapratite nas i na Instagramu!

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Uživajte u roditeljstvu! (@yumama.rs)

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama