Kada se dete rodi, posteljica se ili pocepa tokom porođaja, ili je doktori probuše skalpelom tokom carskog reza - ali jedna u 80,000 beba rodi se u celoj posteljici. Što znači da retko imamo priliku da vidimo kako bebin život izgleda unutar materice. Ovakva rođenja su toliko retka da većina doktora i babica ode u penziju, a da nikada nije videla tako nešto.

To ovaj video čini toliko fancinantnim.

Pogledajte i Najćešći problemi sa posteljicom

U ovom klipu od svega 32 sekunde možemo da vidimo novorođenče u posteljici, skupljeno u fetusni položaj bez ikakve ideje o tome da se svet oko njega promenio. Doktori su masažom izvadili bebu kroz zid posteljice, dok je ona nastavila sigurno da diše putem pupčane vrpce.

U srednjem veku ljudi su mislili da ovakvo rođenje zanči da će dete imati mnogo sreće u životu, kao i da će biti zaštićeno od davljenja. 

Pogledajte i Čudo na porođaju: Beba rođena u netaknutoj posteljici (VIDEO)

Još jedan sličan video se pojavio u februaru ove godine, na kome se može videti kako izgleda kada doktori izvade novorođenče iz posteljice:

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama