Poznata rijaliti zvezda Kim Kardašijan pre nekoliko dana donela je na svet svoje drugo dete, dečaka kome su ona i njen suprug Kanje Vest dali ime Sent Vest.

Pogledajte i Kim Kardašijan otkrila kako je izgledala njena veridba sa Kanje Vestom (FOTO)

I iako se porodila u luksuznom medicinskom centru “Cedars-Sinai Medical Center” u Los Anđelesu, porođaj ove slavne mame ne razlikuje se puno od bilo kog drugog porođaja, a evo i zbog čega:

Teško je zatrudnela

Bez obzira što su slavni i bogati, želja da drugi put postanu roditelji za Kim i Kanjea pretvorila se u pravu borbu. Nakon opasnih komplikacija u prvoj trudnoći, kao što su preklampsija i placenta previja, Kim je morala na tri operacije kako bi se njena materica oporavila, nakon čega je četiri meseca pokušavala da ponovo ostane u drugom stanju, a kada joj to nije pošlo za rukom, podvrgla se veštačkoj oplodnji.

Pogledajte i Vantelesna oplodnja - prednosti i rizici

Imala je jutarnje mučnine

Ništa ne može da pokvari sreću da ste najzad u drugom stanju kao što to mogu jutarnje mučnine, a u to se uverila i Kim. Međutim, dok neko “ima sreće” da mučnine oseti samo u jutarnjim časovima, slavna mama se sa mučninama borila tokom celog dana. “Da budem iskrena, imam strašne jutarnje mučnine, dnevne mučnine i večernje mučnine - jedva da mogu da ustanem iz kreveta”, izjavila je Kim za US Weekly. “Druga trudnoća mi se mnogo razlikuje od prve, ali kada pomislim da smo ovog puta jedva uspeli, ne marim za mučnine.”

Pogledajte i Kako se izboriti sa jutarnjim mučninama?

Za nju je trudnoća bila najgore iskustvo

Iako je na početku trudnoće izjavila da joj ništa ne smeta i da joj je jedino bitno da je najzad zatrudnela, Kim je nakon samo nekoliko meseci promenila ploču i na svom blogu napisala: “Za mene je trudnoća najgore iskustvo! Ne uživam ni u jednom trenutku i ne razumem osobe koje to mogu... Ne shvatam zašto ne doživljavam ovo iskustvo kao svi drugi. Možda zbog kompletne otečenosti, bolova u leđima ili samo činjenice da mi se celo telo raširilo i da mi više ništa ne odgovara. Teško je objasniti. Ne osećam se seksepilno, štaviše osećam se nesigurno i većinu vremene grozno.”

Pogledajte i Kako su poznate mame opisale svoj porođaj

Imala je karlični porođaj

Maleni Sent Vest je u maminom stomaku bio okrenut guzom umesto glavicom, pa je Kim morala da bude podvrgnuta metodi spoljašnjeg okretanja. U pitanju je spoljašnje okretanje bebe u materici kako bi glavom prošla kroz porođajni kanal. “Dali su mi lekove kako bi opustili moju matericu, a potom su trojica doktora okretala bebu”, napisala je Kim na svom blogu i dodala da su sa njom u porođajnoj sali bili suprug, mama i sestra, ali i da je porođaj bio “straaaašno bolan... Verovatno više od prirodnog porođaja.”

Pogledajte i Porođaj: Kad je beba postavljena karlično

Prilično se ugojila u trudnoći

Najzad, za razliku od većine poznatih trudnica koje i tokom drugog stanja vode računa o liniji, Kim je sa svojim obožavaocima podelila koliko kilograma joj je druga trudnoća donela: “Teža sam 23 kilograma, a imam još šest nedelja do porođaja!” Ovaj podatak je možda utešio mnoge druge trudnice, ali svakako da Kim nije bila oduševljena. “Moji članci i stopala su potpuno van kontrole. Debela sam kao slon”, napisala je malo pred porođaj.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama