Koronavirus najnovije

Đumbir je već dugo poznat kao namirnica koja ublažava sve želudačne, zbog čega se već dugo savetuje trudnicama koje se bore sa mučninama jer on, između ostalog, pomaže u neutralizaciji kiseline u želucu i opušta ga, čime se smiruje i mučnina.

Menta takođe pomaže kod ublažavanja mučnine, a uz to daje i osvježavajući ukus, a i miris.

Jabukovo sirće  ima slično dejstvo na želudac, ali pošto nije prijatno za konzumiranje, smesi za lizalice se dodaje i med koji će ublažiti kiselost, dati slatkoću i sve fino sjediniti.

Za 6-8 lizalica potrebno vam je:

1/4 šoljice jabukovog sirćeta

1/4 šoljice listova mente

pola šoljice meda

1/4 kašičice đumbira u prahu

Priprema:

U blender prvo stavite listove mente i sirće i blendajte dok se listovi ne usitne. Mešavinu potom prebacite u šerpicu, dodajte med i đumbir i sve kratko kuvajte na laganoj vatri, uz stalno mešanje. Bilo bi idealno kada biste imali termometar jer bi temperatura trebala doseći 300 stepeni.

Ako ga nemate, onda samo sipajte hladnu vodu u neku posudu i u nju kapnite malo smese. Ako se smesa u dodiru sa hladnom vodom stvrdne, onda su lizalice spremne za oblikovanje.

Ako imate kalupe iskoristite njih, ali ako nemate možete kašikom uzimati smesu i stavljati na papir za pečenje. Ako nemate štapiće, možete na papir za pečenje stavljati i manje oblike, pa kasnije jesti kao bombone.

Lizalice ostaviti da se hlade i stvrdnjavaju na sobnoj temperaturi.

Probajte i:

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama