Prim. mr sc. dr Dragoslav Lekić, ginekolog - akušer

Dr Dragoslav Lekić je specijalista ginekologije i akušerstva, magistar genetike. Prešao klasičan put u medicini. Prvo je radio kao mlad lekar u seoskim i prigradskim ambulantama kao i  hitnoj medicinskoj pomoći da bi nakon toga specijalizirao ženske bolesti i porođaje u Splitu, Zagrebu i Beogradu.

Postdiplomske studije iz Medicinske genetike je završio u Zagrebu i Beogradu gde je i odbranio magistarsku tezu iz oblasti imunogenetike.

Pionir je u primeni monoklonskih antitela u dijagnostici i terapiji kod malignih tumora jajnika. Bavio se pedagoškim radom u srednjoj medicinskoj školi, na medicinskom fakultetu i postdiplomskim studijama. Objavio je veći broj stručnih i naučnih radova.

Jedan od osnivača i direktor stručno - popularnog časopisa Medisnet.
Poslednjih dvadeset godina sarađuje u mnogim dnevnim listovima i časopisima u kojima je približavao širokom broju čitalaca najsloženije medicinske teme.

 Prim. dr Maja Skender, pedijatar

Prim. dr Maja Skender je rođena u Beogradu, gde je završila osnovnu školu, gimnaziju, Medicinski fakultet i specijalizaciju iz pedijatrije. 

 

Od 1984. godine radi u Kliničko-bolničkom centru Zemun - prvih trinaest godina na dečijem odeljenju, a nakon toga, pa do danas na neonatološkom odeljenju pri porodilištu. Bavi se ultrazvukom centralnog nervnog sistema i dečjih kukova, a završila je i dvosemestralni kurs razvojne neurologije.

Aktivno je učestvovala na brojnim domaćim i međunarodnim skupovima i publikovala dvadesetak radova u stručnim časopisima, zbog čega je 2006. godine stekla zvanje "primarius".

Poslednjih nekoliko godina radi i kao konsultant u privatnom domu zdravlja "Dr Ristić".

Član je stručnog tima magazina "Mama" od 2002. godine.

Udata je i mama četvoro dece.

Od studentskih dana aktivno se bavi planinarenjem, koje je postalo njena velika ljubav i  porodični sport.

Kao iskusna mama, večito zasuta pitanjima o raznim problemima u vezi mališana, u bolnici ima zaduženje da mladim majkama gotovo svakodnevno drži predavanja o nezi i ishrani dece. Njihova brojna pitanja inspirisala su je da piše o bebinom zdravlju, kako bi im pomogla da se snađu u trenucima nedoumice, straha i panike i doprinela da opušteno uživaju u najuzvišenijoj ulozi koju im je život dodelio – roditeljstvu.


Prim. dr med. Jasminka Komnenović, pedijatar - nutricionista

Prim. dr med. Jasminka Komnenović diplomirala je na Medicinskom fakultetu u Beogradu. Specijalizaciju pedijatrije završila je 1993. godine, a  užu specijalizaciju iz ishrane zdravih i bolesnih ljudi 2000. godine. Primarijus od 2001. godine. 

Bavi se ambulantnom pedijatrijom a u okviru savetovališta prevencijom i problemima vezanim za ishranu odojčadi i male dece. U okviru privatno konsultantske prakse bavi se ishranom dece i odraslih baziranoj na prevenciji i tretmanu bolesti. Autor je knjige "Od prvog obroka do školske užine", namenjene ishrani dece od rođenja do polaska u školu.


 Jelena Holcer, pedagog

• Rođena 1966. godine u Beogradu.

• Diplomirala na Filozofskom fakultetu, odsek Pedagogija.

• Radno iskustvo sticala u Radio Pingvinu, "UPC Vuk Karadžić", Građevinsko tehničkoj školi.

• Pedagog u Predškolskoj ustanovi "Studio za decu Zmaj".

• Autor je brojnih radio emisija o roditeljstvu i odrastanju.

• Autor je 10-ak knjiga za decu i roditelje ("101 način da pokažete detetu da ga volite", "Uspešan roditelj – uspešno dete"...)

• Stručni saradnik magazina Mama.

• Autor i voditelj škole roditeljstva, savetodavnog rada sa roditeljima i decom u Školi za roditelje.

• Autor društvene igre "U redu je" koja je dobitnik nagrade "Dobra igračka" 2012.god.

• Mama.
 


Snežana Milanović, visoki strukovni terapeut – fizioterapeut

 

• Vlasnica privatne prakse od 1997. godine  - "Centar za korektivnu gimnastiku SM".

• Stručni saradnik magazina Mama i Moja trudnoća od 2000. godine.

• Osnivač Grupe za podršku roditeljstvu  "Porodično gnezdo".

• Volonter – predavač  u "Školi roditeljstva".
 Dr Milan Kuljača, spec. stomatologije

Dr Milan Kuljača je rođen 1967. godine u Beogradu, gde je završio Medicinsku školu, smer - zubni tehničar, a 1992. godine i Stomatološki fakultet.

 

 

Specijalizaciju iz stomatološke protetike završio je 1999. godine na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu. Nekoliko godina je boravio u Švajcarskoj i tečno govori nemački, engleski i francuski jezik.
Sa ocem, prim. dr sc. Božidarom Kuljačom, 1993. godine je osnovao privatnu stomatološku ordinaciju, a 2004. godine još dve.
Marija Kočović, arhitekta

Marija Kočović je rođena 1979. godine u Užicu, gde je završila osnovnu i srednju školu. Diplomirala je na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu 2006. godine.

Radila je u nekoliko projektantskih biroa, a trenutno je angažovana u Istraživačko - poslovnom centru Arhitektonskog fakulteta, u svojstvu stručnog saradnika.
 Doc. dr Mario Reljanović

Pravni fakultet Univerziteta Union u Beogradu

Diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, magistrirao i doktorirao na Pravnom fakultetu Univerziteta Union u Beogradu. U periodu 2004-2012. radio na Institutu za uporedno pravo u Beogradu.
Na Pravnom fakultetu Univerziteta Union u Beogradu predaje Radno pravo. Takođe je rukovodilac Pravne klinike za radno pravo na istom Fakultetu.

Autor je više desetina stručnih i naučnih radova iz oblasti prava.

Saradnik je Centra za mame, neprofitne organizacije koja osnažuje mame kroz zaštitu radnih prava, edukaciju i umrežavanje.

 

Bojana Bogojević, diplomirani pravnik

U Beogradu je završila gimnaziju Sveti Sava, a kasnije je diplomirala i završila postdiplomske studije na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Pravosudni ispit položila u Beogradu.

Bojana je pohađala više međunarodnih škola za talente iz oblasti prava i ekonomije. Autorka je velikog broja stručnih tekstova i  radova iz oblasti prava i korporativnog upravljanja i aktivna je učesnica na mnogobrojnim domaćim i inostranim naučnim skupovima. 

Tokom svoje dosadašnje karijere može se pohvaliti i radom na izradi Zakona.

Tvorac je i vlasnik Bloga Pravo i korporativno upravljanje koji se bavi pravnim i korporativnim temama, a saradnica je Centra za mame, neprofitne organizacije koja osnažuje mame kroz zaštitu radnih prava, edukaciju i umrežavanje.

Trenutno je angažovana od strane konsultantske firme kao pravni i korporativni savetnik.