Nekada srpska duhovna prestonica i kulturno-prosvetni centar, svakako zaslužuje da se nađe na listi gradova koje bi trebalo da posetite. Iako je u blizini Beograda i Novog Sada, kada kročite u ovo mesto - učini vam se da ste u nekom drugom svetu. Inače, film "Lajanje na zvezde" je najvećim delom sniman upravo u Sremskim Karlovcima.

Da bi vaše putovanje bilo posebno, pravi izbor je voz "Romantika". Dok posmatrate živopisne pejzaže kraj kojih prolazite, uživaćete u vožnji koja će vas vratiti u neko davno vreme, a vaša deca će biti naprosto oduševljena, naročito parnom lokomotivom.

Vozom "Romantika" u Karlovce stižete oko 10 časova, a vraćate se u Beograd oko 19 časova, tako da imate dovoljno vremena da obiđete sve znamenitosti grada - od Patrijaršije i čuvene Karlovačke gimnazije, do Muzeja meda i vinskih podruma, ali i da se lepo odmorite. Ukoliko nakon obilaska ogladnite, preporuka je da svratite do restorana "Dunav". Uz odličnu hranu i laganu muziku, uživaćete na terasi koja gleda na reku.