Grupa naučnika sprovela je istraživanje u kojem je učetvovalo četiri stotine tinejdžera, a čiji je krajnji cilj bio utvrđivanje da li mališani i u kojoj meri lažu.

Stručnjaci su upitali učesnike studije jesu li ikada koristili kokain, a potom to proverili na uzorku dlaka koje su dobili od ovih tinejdžera.

Čak i uprkos tome što su znali da će njihovi odgovori ostati tajna, većina učesnika odlučila je da ne kjaže istinu. Štaviše, rezultati su pokazali da tinejdžeri upotrebljavaju drogu čak 52 odsto češće nego što priznaju.

Činjenica je, prenosi WebMD, da tinejdžeri često govore neistinu čak i kada znaju da ih niko neće osuditi zbog nečega što su uradili. Zbog toga je važno uspostaviti s detetom odnos zahvaljujući kojem će ono roditeljima govoriti istinu i samo istinu. Ukoliko verujete da je vaše dete već pošlo lošim putem, ne brinite, savetuju stručnjaci. Nikako ne okrećite glavu na drugu stranu jer to nikada nije rešenje. Postoji nekoliko načina da povratite njihovo poverenje i uspostavite zdrav i prijateljski odnos, a to su sledeći:

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama