Oktobar je Međunarodni mesec pešačenja do škole, a u Britaniji je sprovedeno istraživanje koje je ispitivalo kako hod do škole utiče na zdravlje učenika.

U istraživanju kompanije "Intelidžent helt" je učestvovalo 2.500 dece uzrasta sedam i osam godina, koji su pešačili do škole a kasnije opisivali kako se osećaju. Osam od 10 učenika je izjavilo da su smireniji i da se lakše skoncentrišu dok uče, a sličan procenat mališana koji su učstvovali u istraživanju se osećao zdravije i smatrao da bolje izgleda.

Osnivač kompanije koja je sprovela istraživanje, doktor Vilijam Bird je izjavio da najviše pozitvnih efekata pešačenja do škole mogu da osete mališani koji imaju deficit pažnje i koji su hiperaktivni.

Iako istraživanjem nije utvrđeno koliki procenat ispitanih đaka je imao dijagnostikovan deficit pažnje i hiperaktivnost, naučnici pretpostavljaju da fizička aktivnost pre škole može pozitivno da utiče na koncentraciju i ponašanje takvih mališana.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama