Potrebno je:

100g kokosa + kokos za valjanje

300g bele čokolade

1.5 dcl slatke pavlake

Priprema:

1. Čokoladu podelite na kockice.

2. Zagrejte slatku pavlaku do ključanja pa je prelijte po čokoladi. Mešajte kutlačom dok se čokolada ne otopi i ne poveže s pavlakom.

3. Umešajte kokos u smesu čokolade i pavlake pa ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Kada je smesa hladna, stavite je u frižider na sat vremena.

4. Izvadite smesu iz frižidera. Čajnom kašičicom zagrabite smesu pa rukama oblikujte malu kuglicu koju potom možete uvaljati u kokos. Nastavite da oblikujete kuglice dok ne potrošite smesu.

5. Kuglice možete da stavite u male papirnate korpice, a potom ih stavite u metalnu kutiju. Nakon oblikovanja obavezno ih morate držati na hladnom mestu.

Savet:

Ako više volite crnu čokoladu možete koristiti nju umjesto bele. Postupak izrade je identičan, samo morate da prilagodite količinu slatke pavlake. U tom slučaju koristite 300g tamne čokolade i 2.5dcl slatke pavlake.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama