Da li ste znali da od oko 180 miliona kartonskih čestitki koje se godišnje razmene za Dan zaljubljenih, 40 odsto su čestitke koje roditelji poklone svojoj deci?


Kada bolje razmislite,Deca koja roditeljsku ljubav osećaju svakodnevno imaju "emotivne rezerve", zahvaljujući kojima izrastaju u srećnije i stabilnije odrasle osobe. Kada odrastu imaju više samopouzdanja, manje su podložna štetnim uticajima stresa i mnogo ređe oboljevaju od raznih psihičkih poremećaja to ima smisla. Naši najmlađi, čak i kada to više nisu, su uvek u našim srcima. Mi želimo da oni to znaju, a 14. februar , ne samo kao Dan zaljubljenih već i dan ljubavi uopšte, nam daje dobar izgovor da svoju ljubav drugima pokažemo.

Pokazivanje roditeljske ljubavi je posebno važno za zdrav emotivni razvoj dece, pa na ovaj dan roditelji širom sveta čine sitne stvari za svoje mališane, kako bi im pomogli da se osete voljenim i posebnim.

Evo nekoliko saveta kako da pokažete detetu šta je to ljubav... (pogledajte galeriju)

Prevela i priredila: Milica Đurić

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama