Novogodišnje dekorativne kugle  su asocijasija na praznike i porodičnu atmosferu. Veoma su popularne godinama unazad i deo su detinjstva svakoga od nas. Posebno su zanimljive jer, kada ih promućkamo, imitiraju padanje snega, a deci su omiljena zanimacija.

Kugle koje viđamo u radnjama su veoma skupe, a vi možete napraviti svoje za samo par stotina dinara. Ne samo da će upotpuniti vaš dom, već mogu biti odličan poklon za drage osobe.

Bilo da ih stavite na policu, kraj jelke ili na radni sto, novogodišnje kugle sa snegom će ulepšati baš svaki deo prostorije. Pogledajte koje stvari su vam potrebne za pripremu.

Potrebno je:

- tegla sa poklopcem

- stari ukrasi ili igračkice

- malena jelkica (10-12 cm)

- superlepak

- šljokice

Kako se pravi:

Jelkicu i ukrase/igračkice lepkom zalepite na poklopac tegle. Napunite teglu vodom, a zatim u nju dodajte šljokice koje će imitirati sneg. Obložite superlepkom poklopac, kako bi vakumirali teglu da voda ne bi izlazila. Zatvorite kuglu i promućkajte predivan ukras.

U ovom videu možete pogledati kako se pravi.

Pročitajte i:

Zapratite nas i na Insatgramu!

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Uživajte u roditeljstvu! (@yumama.rs)

 

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama