Balkoni su naš komadić neba, prostor u kome od ranog proleća možemo uživati na otvorenom, zajedno sa svim pogodnostima koje nam nudi dom. Zato je važno pažljivo osmisliti izgled terase i bez obzira na veličinu, efikasno iskoristiti svaki ćoškić.

Naravno, ono što čini terasu posebnom jeste što ona predstavlja i naš dodir sa prirodom, te je poželjno ispuniti je biljkama. Najčešće se bira balkonsko cveće, ali su isto tako efikasne, ali i korisne baštice u kojima možete saditi mirisne začine i pojedino povrće i voće.

S obzirom da su balkoni uglavnom manjih dimenzija, savršen način da posadite sve što želite su vertikalne bašte koje su postale veoma popularne poslednjih godina. Najjeftiniji i najlakši način je da iskoristite stare palete i da, uz male prepravke, napravite svoj zeleni, mirisni zid. Pored toga što će predivno izgledati i obezbediti sveže začine u svakom trenutku, možete ga iskoristiti i da zaklonite neke ružne delove terase. 

U nastavku pogledajte nekoliko ideja za izradu vertikalne bašte od paleta.

Od paleta možete napraviti i kompletnu garnituru za terasu, ali i zanimljiv nameštaj u kući, poput kolevke za bebu u obliku polumeseca.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama