"Kako u životu nisam ništa planirala, tako ni to da ću imati troje dece. Ali eto, desilo se.

Prvo dete sam rodila sa samo 18 godina - sina Strahinju, posle dve godine i dva meseca rodila se Sofija, zatim posle tri godine dobili smo Vojina. Na odluku je najviše uticalo to što ja imam dva brata, i jako je lepo, nikada u životu nisam sama. Imam podršku za sve, pa sam na taj način razmišljala i o svojoj deci. Ojačalo je našu vezu, ljubav, dobili smo još veći smisao života.

Što se tiče života sa troje dece, žurka je 24 časa. Uvek je neka akcija, dešavanje. Njih troje, a mama jedna. Često se našalim da je moj nadimak "mamamamamamamama". Uvek i za sve može mama i mama zna najbolje. Sa jednim radim domaći, drugo hranim, treće hoće da spavamo. Život sa troje dece je lep, ali ujedno i naporan. Ništa mi nije teško kada vidim njih troje nasmejane, srećne, ispunjene, iako pored njih imam jos X obaveza. Kada zaspe i gledam ih tako bezbrižne, zaista mi ništa nije teško. Imam pomoć supruga, ali je mama ipak mama. Deca se slažu onako kako ih roditelji uče od malena. Moja deca se super slažu. Paze jedni na druge i to je jako bitno zbog daljeg života. Uvek ih učim da se vole, paze, poštuju.

Vremena za lični mir skoro pa nemam, ali uz dobru organizaciju nađem malo i za sebe, kada spavaju, ili kada ih pazi suprug.

Savet za sve majke - naoružajte se strpljenjem, ljubavlju, razumevanjem za svoju decu. Jako brzo odrastu. Rodite deci braću i sestre da ne budu sami, da uvek imaju oslonac i podršku za sve..."

Mama Marija


Priče velikih porodica: 'Njih troje, a mama jedna. Često se našalim da je moj nadimak mamamamamamama' Foto: Privatna arhiva

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama