1. Polica sa začinima

Budite i vi kao Džejmi Oliver i gajite u svojoj bašti ili na terasi sveže začinske biljke koje će dati specifičan ukus vašim specijalitetima. Više nećete morati da se nervirate kad u prodavnici ne nađete svoj omiljeni začin. Ako želite da uživate na svojoj terasi bez komaraca zasadite bosiljak i uživajte u jutarnjim ritualima ispijanja kafe, bez brige da će vašeg mališana izujedati ove napasti.

A post shared by Zeitfenster Pankow (@zeitfensterpankow) on Apr 13, 2018 at 12:14am PDT

2. Bicikl kao dekoracija

Jedan od zanimljivih predloga je svakako i bicikl, umesto da stoji u podrumu i skuplja prašinu, prefarbajte svoj stari bicikl u vesele bolje i ukrasite ga biljkama po vašem izboru. 

3. Merdevine 2 u 1

Takođe još jedan od predloga kako možete iskoristiti stari predmet su merdevine. Možete ih i koristiti u slučaju da vam trebaju u bašti ali i kao policu za biljke. U zavisnosti da li već imate neke detalje jarkih boja mogu biti upadljive ili ofarbane u neutralne boje, a ako volite rustične detalje možete išmirglati pojedine delove, kako bi dobili vintidž izgled. Ovo je opcija za mame sa malo većom decom.

A post shared by Modish Living (@modishliving) on Apr 12, 2018 at 3:07am PDT

4. Gajbe umesto polica

Ako ne želite da dajete previše para na uređenje spoljnih prostora, možete iskoristiti drvene gajbe koje su apsolutni hit već poslednjih nekoliko sezona. 

5. Gnezdo

Nameštaj za baštu od prirodnih materijala je svakako najbolji izbor. Možete da napravite gnezdo od grana i tako baštu učinite jedinstvenom i drugačijom. Smestite se u gnezdo sa svojim mališanom i maženje može da počne.

A post shared by BIOTZA SA (@biotzagr) on Apr 13, 2018 at 2:12am PDT

6. Detalji jarkih boja

Pokušajte da ne preterate, možete uskladiti veće komade nameštaja neutralnih boja sa dekorativnim manjim predmetima jarkih boja koje će uneti živost i razbiti dosadu na terasi ili bašti. 

7. Stara kofa kao ukras 

Još jedan dobar primer, kako možete biti kreativni, iskoristite staru kofu. Spojite lepo i korisno, sijalice za jelku ne moraju preko leta da stoje po kutijama, umesto toga ih iskoristite kao "vodu" koja curi iz kofe i osvetlite terasu ili baštu tokom leta. 

A post shared by WhimzeesNest (@whimzeesnest) on Apr 12, 2018 at 4:46am PDT

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama