Na trećem beogradskom Sajmu medija, Yumama se družila sa mladim poznatim roditeljima Markom i Sarom Rokvić, našm talentovanim pevačem i autorkom jednog od najčitanijih roditeljskih blogova "Momster".

Za nešto manje od dve nedelje, sin Marka i Sare, Despot, napuniće dve godine, a mladi mama i tata prisetili su se prvih dana sa bebom i otkrili nam kako su se izborili sa grčevima, nespavanjem i nervozom. 

Poseban segment u njihovom "roditeljskom životu" zauzima dojenje, jer poznata mama još uvek doji.

"Marko će da se smeje sada! Despot za dve nedelje puni dve godine i idalje ga dojim - to još uvek traje. Znam da je to retkost u našoj sredini, jer kod nas obično pitaju i kažu:"pa zar još uvek?", "nije mu potrebno", "to je samo voda", a ja im na to kažem "sve je samo voda nije!". Dojim ga idalje, uživamo i on i ja."

Foto:News1/Marina Lopičić

Iako zbog dojenja ne može još uvek da uskladi sve obaveze i da se naspava, Sara kaže da ne zna kada će prestati.

"Ja osluškujem prvo njega i njegove potrebe. Jeste malo naporno prilagoditi obaveze i vreme i nespavanje zbog dojenja. Ali ja zaista smatram da to za dete nije samo hrana nego jedna psihološka potreba. Tako da, podrška za taj čin, svim ženama koje su u stanju da doje!"

Pogledajte čitav intervju sa Markom i Sarom i saznajte šta su nam rekli o nervozi, nespavanju, postavljanju granica, braku i odnosima nakon rođenja Despota:

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama