Uoči Nove godine i Božića toliko toga pripremiti, odabrati ukrase i poklone, urediti dom za sebe, ali i goste koji će uskoro doći, i često ne znamo odakle da krenemo. A i onda kada pobrojimo u glavi naše obaveze, često nemamo ideju ni znanje koje bi nam pomoglo u izboru namirnica, poklona i ukrasa, koji je svake godine sve veći. 

Kako bi olakšali sebi možete iskoristiti proverene i dokazane metode Feng šuija.

Feng šui je moćno sredstvo u stvaranju mirne i skladne energije. Ovi saveti za uređenje enterijera će olakšati napetost i pomoći da uživate u ovom svečanom delu zimske sezone.

Pravilan izbor boja ukrasa

U hladnijem delu godine potrebno je, pomoću predmeta i boja, dovesti energiju vatre u našu okolinu. Element vatre čine sveće, pravi kamin, svetle božićne svetiljke za božićno drvce te zlatni i vatreno-crveni božićni ukrasi.

Osim crvene, za dobijanje tople energije dobar izbor su i ljubičasta te boja fuksije. Ali, vodite računa o glavnom principu feng šuija, a to je ravnoteža.

Previše vatrenih dekorativnih elemenata, što se često događa u praznično vreme, ako se preteruje s crvenom bojom, podstiče nastanak sindroma izgaranja pa čak i emocionalne ispade.

Umor koji mnogi osećaju tokom i nakon božićnih praznika neretko je uzrokovan neuravnoteženom energijom vatre u domovima. Stoga u svoje praznično okruženje svakako uvrstite i hladnije boje, poput umirujuće svetloplave koja aktivira energiju vode.

Previše vatre ublažićete, takođe, srebrnom i sivom te spokojnom belom - bojama koje prizivaju element metala.

Savršeno mesto za jelku

Po feng šuiju dekorisanje jelke pripada elementu drveta pa je smestite u područje koje je u skladu s drvenim elementom ili ima korist od njegove energije. Blagotvornu ravnotežu energija postići ćete sledećim položajem jelke:

Istočni smer: za privlačenje zdravlja i porodične sreće

Jugoistočni smer: za novac i obilje

Južni smer: za poslovni uspeh i slavu

Još saveta za uređenje doma pogledajte na sledećoj strani...