Kada ste poslednji put imali veliko čišćenje kuhinje? Dočekajte praznike uz kuhinju pročišćenu od predmeta koji vam samo zauzimaju prostor: 

1. Plastične posude za hranu koje su promenile boju

Ako primetite da su plastične posudice promenile boju, odnosno da imaju mrlje koje ne odlaze pranjem, to znači da su dale svoj maksimum i da je vreme da ih bacite. Špagete koje nosite u plastičnom posuđu sigurno će kad tad ostaviti trajne mrlje na njemu. 

2. Okrznuto ili napuklo posuđe

Ovakvo posuđe može biti nesigurno za upotrebu jer se na okrznuti deo možete poseći dok perete sudove ili se napukla ručka šolje može potpuno otkinuti dok koristite šolju. Zato, bacite takvo posuđe i koristite ono neoštećeno.

3. Komadiće aluminijumske folije

Čuvate male komadiće aluminijumske folije misleći da će vam koristiti za nešto? Verujte, nikada neće biti dovoljno veliki za bilo šta, zato ih slobodno bacite. 

4. Zarđale tepsije za mafine

U tepsijama u kojima se stvorila rđa vaši mafini se neće lepo ispeći već će poprimiti ustajali ukus i ukus izgorelog. 

5. Stare čepove od plute

Sačuvajte čep koji ima posebno značenje za vas (na primer s vašeg venčanja). U suprotnom, mislite li da ćete zaista sve te silne čepove od plute ponovno koristiti? Zaista vam samo nepotrebno zatrpavaju fioke. 

6. Pocrnele varjače, valjke i drugo drveno posuđe

Izgorelo ili se nahvatala buđ? O čemu god se radilo, ne škodi uložiti u čisti drveni kuhinjski pribor. 

7. Sve čemu je istekao rok trajanja

U svakoj kuhinji skriva se nešto čemu je istekao rok trajanja. Pregledajte frižider, police i fioke i izbacite ove nepoželjne "stanare".

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama